Så funkar det
close
EN

Så funkar det

1. Läs igenom


Börja med att läsa om vilka olika projektstöd som går att söka från oss. Där hittar du även en checklista som du kan fylla i för att testa om Leadermetoden passar ditt projekt.

Här nedan kan du läsa vidare om hur det går till att söka projektstöd från oss. Vill du söka ett mindre så kallat mikrostöd (på upp till 20.000 kronor) ska du istället läsa vidare här.

2. Bolla idén


När ni (du och de du har tänkt samarbeta med) har funderat på er idé ett tag är det dags att kontakta oss på kontoret och berätta om den. Vår verksamhetsledare går igenom projektidén tillsammans med er och ställer frågor och bollar idéer för att få till en så komplett projektbeskrivning som möjligt. Vi kanske kommer ut till er och fortsätter diskussionen om hur idén passar in inom ramarna för våra projektstöd.

3. Ansök

 

Det är genom Jordbruksverkets e-tjänst som ni ansöker om projektstöd från oss. Nästa steg är därför att skicka in en fullmakt till Jordbruksverket som gör det möjligt att registrera ansökan i e-tjänsten. Den, och andra viktiga blanketter, hittar du här. När fullmakten är redigstrerad kan ni gå in och skriva och skicka in er ansökan i e-tjänsten. 

4. Dags för beslut


När ni har skickat in er ansökan kommer alla era handlingar att beredas av vår verksamhetsledare. Ni kommer att få återkoppling och kanske förtydliga vissa delar. När det är klart är det först styrelsens arbetsutskott som gör sin bedömning, och kanske ber om fler kompletteringar från er. Slutligen är det vår styrelse som fattar beslut om ni ska få stöd från oss.

5. Kom igång


Vi meddelar er beslutet. Skulle det bli ett nej från styrelsen så kommer du att få en motivering. Om styrelsen har sagt ja till ett Leaderstöd från oss så kommer vi på kontoret att handlägga ansökan vidare. Sedan är det Jordbruksverket som fattar det formella beslutet. När även deras beslut kommer så betyder det att ni har fått grönt ljus att dra igång projektet. Då kommer vi att bjuda in till en utbildning där vi går igenom beslutet, hur ansökan om utbetalning går till, och annan viktig information.

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev